Præsentation af Svalens Gedeavl ved Anne Bjørklund

Svalens Gedeavl er en lille hobbybesætning, hvor trivsel, dyrevelfærd og avlsarbejde med racerene dyr, altid har været omdrejningspunktet. Vi holder til ved Fuglebjerg på Sjælland.

Alle geder og kid er kommet ud af læmmeboksene, så de kan nyde solen og den friske forårsluft.

Alle geder og kid er kommet ud af læmmeboksene, så de kan nyde solen og den friske forårsluft.

Jeg har haft geder siden 1987, hvor jeg anskaffede de første to dyr. De første mange år har jeg haft landracegeder, men i 2009 fik jeg mine første WALLISERGEDER og nu er det denne smukke race, jeg arbejder med. I 2011 fik jeg flere dyr og besætningens størrelse er 8 moderdyr med opdræt og bukke. I foråret 2016 importerede jeg 6 avlsdyr fra Østrig, som efterhånden har sat sine spor i avlen.

Jeg har altid været aktiv i foreningsarbejde omkring geder, da jeg gerne vil arbejde for gode vilkår for både geder og gedeavlere. Det er også vigtigt at formidle viden om geder og deres pasning til nye gedeavlere. Jeg er formand for Avlsudvalget for Walliser under Dansk Gede Union.

Dyrskuer er et kapitel helt for sig, – som når gamle cirkusheste lugter savsmuld. Her går hele det sociale samvær med andre gedeavlere, fremvisningen af resultaterne af dit avlsarbejde og formidlingen om geder til publikum op i en højere enhed. Jeg udstiller på Roskilde Dyrskue og på Bregentved.

2016 var et fantastisk år for Svalens Walliser. Svalens John blev Sjællandspræmiebuk og Oline blev Roskilde Dyrskues Bedste Ged.

Et andet højdepunkt er avlsarbejdet, læmningerne og pasningen af kiddene. Der opstår fra tid til anden situationer, der gør det nødvendigt at give en flaske mælk.

Flaskekid er altid en speciel oplevelse.

Leave a Reply