August 2012

August startede med et farvel til de store bukke Mark og Victry, som er flyttet til Jylland for at indgå i avlen hos Bjarne. Det er altid lidt vemodigt, når dyr forlader ejendommen, men jeg ved jo heldigvis, hvor de er og vi må tilgodese avlsarbejdet set i bredt perspektiv.

Heldigvis kunne jeg samtidig sige goddag til Svalens Kastanie, som kom tilbage til mig for at indgå i avlen her på gården, samt Miv, der er født hos Bjarne og skal videre til Ørslev efter et kort ophold her.

Svalens Kastanie (efter Hak Horn og Gamle 75). En rigtig 1-års buk med punkerhår og søvnigt look. Han står allerede og kigger efter damerne i den anden fold.

Selvom Miv er lavest i hierakiet i bukkefolden, kan han sagtens finde et lækkert sted at hvile.

Og der er flere spændende nyheder  i denne smukke sommertid. Lama-Ole fra Eskebjerg havde pludselig Walliserkid til salg i Den Blå Avis og gedeavleren her på gården MÅTTE op og se på dem, selv om de ikke er M3 – og de så godt ud!

Efter flere dages overvejelser skar min gode mand igennem og sagde: “Det er dumt at lade være”. Jeg var ualmindelig let at overtale, især fordi Rasmus og Katja, gode landrace-venner, havde sagt ja til, at to gimmere kunne bo hos dem, medens de blev testet op til M3.

Så turen gik endnu engang til Eskebjerg, hvor Henriette og jeg omhyggeligt udvalgte to lækre gimmere.

Alma og Oline (opkaldt efter Lama-Ole) ligger trygt i traileren, før de læsses af.

Alma og Oline finder sig hurtigt til rette i deres nye flok.

 

 

Leave a Reply