Juni 2017

Juni er dyrskuemåned, sådan er det bare. Og selv om Roskilde Dyrskue i år var flyttet til de sidste dage i maj, så får I et par dyrskue-ord med på vejen nu. Danmark har en gammel og stolt dyrskuetradition. Det er her avlerne mødes med hinanden og publikum og viser avlsdyrene og dermed fremgangen i avlsarbejdet frem. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at gedeavleren her på gården ELSKER dyrskuer. Det store arbejde, sammenholdet, hjælpsomheden, de smukke dyr, de stolte avlere og det altid afvekslende dyrskue-vejr. Det er mit mål, at publikum skal møde og genkende Walliserne på så mange skuer som muligt, så vi kan skabe lyst til og interesse for at avle med denne smukke gederace.

I år måtte vi så udstille Wallisere på denne lidt alternative måde, da vi først må udstille næste år pga importen.

Alle dyr har fået ormekur her i juni. Vi måtte give Valbazen, da det viste sig, at der var bændelorm, særligt hos et bukkekid. De næste billeder er ikke for sarte sjæle.

Sådan ser det ud, når der er bændelormeled i gødningsprøven.

– og i et par dage efter behandlingen, væltede det ud med bændelorm fra det bukkekid, der var hårdest angrebet. Han har haft det fint, blot lidt tendens til diarré i perioder, så nu har vi lært det.

Leave a Reply