Maj 2019

Maj startede som sædvanligt med “Åben Gedestald”. Det var en dejlig dag, men det var piv-koldt, på et tidspunkt sneede det! Vores ca. 70 besøgende kæmpede tappert for at holde varmen og flere kom med velforberedte spørgsmål om racen.

Når børn får en god oplevelse med geder, så giver det god mening for gedeavleren her på gården at invitere indenfor til “Åben Gedestald”.

Resten af maj er jo gået med at blive klar til Roskilde Dyrskue, som er et af årets højdepunkter. Gedeavleren var i tvivl om, hvilke dyr der var i topform op til skuet, så der var tilmeldt lidt ekstra. Det viste sig at være en god idé, for den ene af vores et-årsbukke synes, at det dér med at komme ud af folden og gå i snor, er en virkelig stressende oplevelse og så skal man ikke på dyrskue. Herfra gården stillede vi således med fire hundyr, som alle klarede sig rigtig fint.

Allerførste dag fysisk på dyrskuepladsen er onsdag, hvor udstillerne mødes og bygger gedeudstillingen op, medens vi spiser masser af mad og drikker masser af kaffe.

Så er det torsdag morgen, hvor alle dyr vaskes med shampoo og balsam før de læsses ind i traileren og kører afsted mod dyrlægeindsyningen og travle dage.
Dyrene skal ind og ud af boksen mange gange, så det er rigtig god træning at være på dyrskue. Hver gang vi skal i ringen, skal pelsen lige have en tur med børsten. Valdemar hjælper Mormor.


Skuets Bedste Ged og Skuets Bedste Svigerdatter: Julia og Karoline.


Skuets Bedste Grand Old Lady fremvises af Skuets Bedste Svigersøn i ægte tyroler-outfit.
Roskilde Dyrskue Dream Team

Skriv et svar