Februar 2018

Så kom det endelig: Det klare, tørre, kolde vintervejr, som gederne elsker. De går kun ind i stalden, når gedeavleren kommer med kraftfoderet.

Jeg giver kraftfoder indendørs i øjeblikket, fordi de velopdragne geder hurtigt lader sig fodre ind i tre bokse, hvorved jeg kan sikre, at også Viki, som er lavt i hierakiet og venter to kid, kan få mulighed for at æde i fred. Jeg bliver lige stående til de er færdige og så bliver alle låger åbnet igen – det fungerer perfekt.

Gederne vokser i omfang – her er det Viki en månedstid før forventet læmning.

Desværre ser det ikke ud til, at de sidste tre geder er blevet drægtige og nu er det for sent på sæsonen. I år vil vi sætte buk på 1/9 for at se, om vi så får en højere drægtighedsprocent. Franzl ser nu ud til at tage det hele ganske roligt.

Skriv et svar