Januar 2020

Min fotorulle for januar er propfuld af kidbilleder, da første bølge af kid blev født i sidste halvdel af måneden. Mellem influenza, storm, regnvejr og pladder er der en fredelig stemning i stalden. En enkelt ged har kastet et lille bitte foster og er kommet ud igen, for at lege med et-års gederne, så der er syv geder på stald.

Når der fodres til aften, får kiddene lov til at komme ud og brænde krudt af på fodergangen. De elsker det, lærer hinanden at kende og sover så godt bagefter. Gederne er helt rolige, de æder imedens de små leger. Aftenfodringen har det med at trække ud i disse dage til glæde for folk og fæ.

Det er et anderledes år med mild og megavåd vinter. Foldene er meget våde, så indtil videre bliver dyrene på stald. Boksene er lavet så store som muligt og der er høhæk-kapacitet til at gederne har wrap hele dagen medens gedeavleren går på arbejde.

Wallisernes farvetegning er en evig udfordring. Malenes bukkekid efter Franzl, Rocky, er helt perfekt.

Skriv et svar