Februar 2020

Læmmesæsonenes afslutning stod Joleen for og glæden var stor, da hun leverede en buk og en gimmer

Svalens Margrethe 2. få minutter gammel. Storebror Morten er allerede næsten tør.

I stalden er alting således i sin skønneste ordene, men udenfor regner det stadig. Bukkefolden er blevet så fyldt med pladder, at vi simpelt hen har valgt at evakuere bukkene. De er kommet ind i tørvejr i en stor løsdrift og trives godt med det.

Nu hvor læmmesæsonen er slut, starter gedeavlerens overvejelser for alvor. Hvilke dyr skal blive her i besætningen og hvilke skal sættes ud eller sælges til gede-gode mennesker? Jeg skal kun have otte voksne hundyr, når vi når til den nye bedækningssæson. Det er jo luksus at have dyr at vælge i mellem, men det er så svært! Jeg har efterhånden en håndfuld gamle geder, som jeg ikke er klar til at sætte ud, hvilket giver færre pladser til ungdyr. Det er meget vigtigt for mig, at flokken herhjemme er harmonisk og at dyr sælges sammen med en slægtning eller en ven, så de ikke kommer alene til et nyt sted.

Skriv et svar