Februar 2021

Jeg advarer på forhånd: Masser af kidsnak og måske også et billede eller to. Læmmetiden er – og har altid været – et af årets højdepunkter for gedeavleren her på gården. Jeg elsker at se selve læmningen, at iagttage gedens moderegenskaber, at lære kiddene at kende og følge deres udvikling.

I år har vi fået installeret kameraer i læmmestalden. Det har faktisk været endnu bedre end jeg havde forestillet mig. Det er fantastisk at kunne tilse gederne uden at forstyrre dem og den gamle gedeavler har været i stand til hurtigt at falde i søvn igen efter et hurtigt kig på skærmen om natten. Svigersønnen har virkelig fået point på kontoen, da han både stod for indkøb, montering og ITsupport, tak Simon.

Så kom kiddene! Malene og Joleen, døtre efter John, leverede hver to gimmere, fuldstændig rigtige i farven, hvor de begge to tidligere, som I måske husker, har været rundhåndede med sorte pletter på kiddene. Så var vi da godt igang.

Gode gamle Malene med de to små Mia og Maya.
Her ligger Joleen med Kanel og Kardemomme.

De næste to var de gamle import geder StellaMaria, som fik to bukkekid og Julia, som fik en buk og en gimmer. Stadig store flotte kid med fødselsvægte mellem 4 og 5 kg. De østrigske linier leverede en enkelt sort plet for meget på maven af Stellas ene bukkekid, men ellers er de bare superfine og de er begge to gamle, erfarne mødre.

StellaMaria med Thomas og Tim.
Julia ligger og slapper af med Bjørn og Blomst.


Så blev det søde Olines tur, hun er jo også en af de erfarne: En af hver Corina og Conrad.


Februars sidste kid var et af de spændende. Hvordan ville My Lady klare opgaven som mor og ville JJ give plettede kid? Heldigvis kom der den lækreste gimmer Ellie på 4,5 kg, fin i farverne og med den mest opmærksomme mor.

Selvom gedeavlerens læmmeferie nu er slut, mangler der stadig et par stykker, I hører mere i næste måned.

Skriv et svar