Marts 2021

Dette syn mødte gedeavleren, der kunne se på overvågningen, at det var tid til at skynde sig hjem fra arbejde! Selv om gedeavleren Lisbeth, der bor tæt på ilede herover, var de her skønne piger allerede på benene. Endnu en førstegangslæmmende ged, der leverede godt 8 kg kid og er en en super mor: Manoe med kiddene, der straks blev opkaldt efter de søde kolleger, der sendte gedeavleren hjem en tur, så der var styr på råmælksindtaget: Karen og Vicky, helt uden pletter.


Næste dag passede det bedre, da gedeavleren havde tidligt fri, læmmede geden om eftermiddagen. Det blev til årets sidste kid.

Søde Karoline, som også er førstegangslæmmer, fik en gimmer på 5 kg. En rigtig lille spilopmager, som elsker mennesker og åbne låger fra dag et: Rikke opkaldt efter flere gode piger i vores omgangskreds. Endnu en datter efter JJ uden farvefejl.

Således er læmmesæsonen gået over al forventning og arbejdet med at lære de nye kid at kende er i fuld gang. Vi landede på 10 gimmere og 4 bukke.

Vi sætter øremærker i efterhånden som kiddene bliver født. De foregående år og i særdeleshed sidste år havde vi store problemer med voldsomme infektioner omkring mærkerne. I år har vi så testet en ny metode, da producenten mente, at de kunne være de lange hår på ørene, der var en del af problemet.

Min kloge svigerdatter er ikke rådvild og håndelaget er i orden selv om maven efterhånden er lidt i vejen. Altså blev de små ører barberet umiddelbart før isætning af øremærket og det ser ud som om, det har haft en positiv effekt. Du er en knag, Karoline.
Foldene er dejligt tørre i år og selvom der er langt imellem forårstemperaturerne, så nyder både geder og kid, at de er kommet ud i vejret igen.

Skriv et svar