November 2018

Vi har været flittige! Igen har min søde svigerdatter givet en hånd med og de to store bukke samt syv af hundyrene har fået klippet klove i denne måned.

Franzl er tre år gammel nu og en ordentlig krabat at få op på klippebordet. Selv om gedernes brunst er overstået, kan man sagtens lugte, at der bor bukke her på ejendommen –  men klovene skal klippes alligevel.

Endelig kom dagen, hvor spændingen blev udløst: Vi har 8 drægtige geder og der er 15 kid på vej. Manden, svigerdatteren og gedeavleren holdt vejret, medens der blev scannet og vi er meget tilfredse med resultatet. Således har strategien med at ilæmme tidligere virket positivt. Gederne er blevet parret inden for en uge, hvilket er perfekt for vores læmmeforhold. Der kan komme 6 stks. 50% østrigere, 3 stks. 75% østrigere og og 6 stks. 100% østrigere, så det er virkelig spændende. Kiddene ventes allerede sidst i januar, hvilket får den mørke tid til at virke knap så mørk til stor glæde for gedeavleren.

 

Skriv et svar